zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се преборим с умората: 10 начина



Как да се преборим с умората: 10 начина

Всички проблеми идват от нервите, а не от физическото натоварване.

здраве.bg

С какво се занимавахте днес? Тичахте ли 10 километра? Изкачвахте ли някоя стръмна планинска пътека? Не? Тогава защо сте толкова уморени? Специалистите твърдят, че хроничната умора преди всичко възниква в резултат на стреса, а не на физическите натоварвания. Когато постоянно се чувствате уморени, не можете и нормално да общувате с околните, да се забавлявате, даже не сте в състояние да се разтоварите.

Как да се преборим

1. Правете физически упражнения. Това може да ви се стори нелепо, ако току-що сте се прибрали уморени от работа, но именно физическото натоварване е един от най-добрите начини за преодоляване на умората - и най-незначителните натоварвания повишават енергийния потенциал на организма.

2. Спете. Може би ви се струва, че няма нищо по-лесно от това, но кога за последен път сте имали здрав сън? Направете се график за деня и строго го спазвайте. Тогава и сънят ще бъде пълноценен за вас.

3. Спазвайте диета. Сладките неща и напитките, съдържащи кофеин, само за кратко време ще ви дадат нови сили, но тяхната редовна употреба ще доведе до енергийна криза на нашия организъм. Тогава с какво да се храним? Старайте се да консумирате храни с ниско съдържание на мазнини, а също ядки, кисело мляко, плодове и зеленчуци.

4. Правете си охлаждаща маска на очите. Ако сте по цял ден пред компютъра, тази маска ви е просто необходима. Тя може да се направи в козметичен салон, но може да се направи и в къщи. Само няколко минути на ден и ще забравите какво е това уморени очи.

5. Слушайте любимата си музика. Това не означава, че трябва да я слушате непрекъснато. Но знайте, че старият диск на любимата група например може да ви даде нови сили да се справите с задълженията си оттук нататък през деня.

6. Използвайте тонизиращи средства. Те могат да се състоят от различни масла, екстракт от билки и т.н. Намажете и масажирайте лицето си и ще си възвърнете бодростта.

7. Научете се да казвате "не". Днес...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.